TEMI.mk

Rare diseases 

Televizija 24Vesti

Терапија за цистична фиброза итно за осум пациенти, останатите ќе почекаат

The Prespa Agreement 

Irena Mulacka - Фокус

„Црно, па се не види“

Пишува : Ирена МУЛАЧКА Загадениот воздух е една од причините што повеќе од 4.000 луѓе на годишно ниво добиваат рак на белите дробови, а повеќе од 140.000 живеат со хронична белодробна болест. Овие алармантни бројки тресат со години, но, сепак, според…

Air pollution 

Radio Slobodna Evropa na Makedonski

Пчелите исчезнуваат, ќе нема што да јадеме?

Rare diseases 

RadioMOF

Пациентите со цистична фиброза бараат обезбедување современа терапија

Suicide 

Sotir Kostov - Infomax

Светски икони – мода, филм, музика, стил (17.1) Курт Кобејн: Поп-рок божеството на генерацијата

Нирвана. Цвеќе. Парфеми. Кукли. Љубов. (Реклама за Невермајнд) Како Хамлет, морам да изберам помеѓу животот и смрта. (Од проштална порака во Рим) Митот за Курт Кобејн и денес е моќен. Тој имаше кратка музичка кариера, ама успеа да создаде армија фано…