TEMI.mk

Covid19 

Nertila Maho - Радио МОФ

[Став] Албанците треба да работат две децении повеќе од порано за да си купат свој дом

Сегашниот систем е граден со децении и потребен е целосно различен пристап од сите, почнувајќи од највисоките инстанци. Зборуваме за пристап каде институциите на прво место ќе го ставаат јавниот интерес пред сè друго. Да се има куќа во Албанија сега …

EU and NATO integration 

Denko Maleski - Либертас

Што не ни кажа германскиот претседател

Се мора да им се каже директно на вашите политичари, ми вели пред години амбасадорот на НАТО во Македонија Ник Бигман. Тие не го разбираат суптилниот говор на дипломатијата. Тоа знае да биде многу непријатно за странските претставници кои, вели, дипл…