TEMI.mk

Животна средина

Сања Јачевска - Нова Македонија

Распукала Шар Планина

Историјатот на иницијативата за прогласување на Шар Планина за национален парк датира од 1994 година. Никако да помине на седница во македонското собрание веќе околу 30 години, а некои поупатени велат и многу, многу повеќе За богатата природна ризниц…

Животна средина

Живко Груевски - ПлусИнфо

Време е за нови херои за заштита на животната средина и нов економски развој

Бесмисленото брендирање на новите инвестиции како извори на смрт во услови кога не само македонската, туку и глобалната економија се дави во рецесија предизвикана од ковид-19 пандемијата, покажува дека е време за нови херои за заштита на животната ср…