TEMI.mk

Поплави во Стајковци/Синѓелиќ

Radio Slobodna Evropa na Makedonski

Ристо Вртев: Песните на „Архангел“ се прифатени како народни

Поплави во Стајковци/Синѓелиќ

Radio Slobodna Evropa na Makedonski

Ристо Вртев: Песните на „Архангел“ се прифатени како народни

Поплави во Стајковци/Синѓелиќ

Kica Kolbe - Антропол

UBER NORD MAZEDONISCHE

Критички осврт на академескот критичар и член на Секторот за култура при Политичката партија Левица, Д-р Мери Георгиевска, кон мјузиклот „Архангелот над Скопје“. Претстава, која во режија и дизајн на Наташа Поплавска, поддржана од Министерството за к…

Поплави во Стајковци/Синѓелиќ

360 Stepeni

Шеесет години од поплавата во Скопје – дали е научена лекцијата?

Поплави во Стајковци/Синѓелиќ

360 Stepeni

360 degrees season 9, show 22 (in-depth)

Migrants  

Risto Ciconkov - Нова Македонија

Нула за климатските промени и за емисиите на стакленички гасови

Ех, какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула. Нула е број што означува ништо, нешто што не постои. Во животот во сите сфери кога ќе кажеш нула за која било работа или предмет, тоа значи дека тоа не вреди, не чини, н…