TEMI.mk

Macedonian Language 

RadioMOF

Украински бегалци учат македонски јазик во Скопје

Refugees and asylum 

Aleksandar Dzepovski - Македонска Нација

Александар Џеповски : Или, или ... трето нема

Александар Џеповски Должност на секој Македонец сега и понатаму додека постои планетава е да ја зачуваме, браниме и загинеме за нашата мила Македонија. Сите црвени линии одамна се поминаа и се повторуваат по сто пати и никому ништо како да е сето нор…

Refugees and asylum 

Глас на Америка

Жени бегалки од Украина се обидуваат да создадат нов живот во САД

Refugees and asylum 

AlfaTV News

Македонците упорни во намерата да избегаат од земјава, расте бројот на барања за азил во Европа

Refugees and asylum 

Глас на Америка

Повеќе од 113.000 Украинци пристигнале во САД како бегалци

Gender Equality 

Zvezdan Georgievski - Призма

Што сакаат тие мажи?

Медиумите, па и целото опкружување, деновиве ќе бидат преплавени со теми за жените, за мажите, за меѓуродовите односи, за феминизмот, за рамноправноста, за кафеанските прослави, за подароците… Повод, се разбира, е 8 Март, Меѓународниот ден на жената.…

Education  

Civil

Амбасадорот на Чешка, Јарослав Лудва: Европејците да им помогнат на Украинците