TEMI.mk

EU and NATO integration 

Biljana Vankovska - Нова Македонија

Елементарно, драг мој Вотсон!

Фразата „тоа е елементарно, драг мој Вотсон“ му се припишува на ликот на познатиот детектив Шерлок Холмс, иако само во неговите филмски изданија (не во оригиналниот текст на Конан Дојл). Таа упатува на заклучок дека некоја наводна загатка е всушност …

EU and NATO integration 

Darko Janevski - Денешен

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: Менструалните влошки и херојот Таче

Дарко ЈАНЕВСКИ

Скромно и во кругот на семејството ја дочекав веста обнародена од нашиот мил Ковачевски-Таче, дека ќе се намалел данокот за влошки за менструален циклус и данокот за тампони. Како што кажа Таче, така влошките ќе биле подостапни за сит…

EU and NATO integration 

ВМРО - ДПМНЕ

Муцунски: Младите од ВМРО-ДПМНЕ праќаат порака дека тие се позади принципиелно членство на МК во ЕУ