TEMI.mk

Случајот „Монструм„

Христијан Станоевиќ - Фактор

Какви ќе бидат ефектите од феноменот Курти во Македонија, може ли очекуваме екстрадиција за „Монструм“?

Феноменот Курти повторно се покажа како една од најдинамичните политички сили на Балканот. Движењето „Самоопределување“ убедливо победи на последните избори во Косово, со јасни сигнали и за опозициските движења на Албанците во Македонија и Албанија. …

Парламентарните избори во Косово

Сашо Орданоски - Civilmedia

Албин Курти и дилемата за Робин Худ

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Викенд-исходот на вонредните избори на Косово поминува со нападен официјален молк во Македонија. Не забележав дека некој од сегашната Влада упати гласни честитки до победникот Албин Курти и неговото Движење за „Самоопределување…