TEMI.mk

Corruption 

Televizija 24

24 анализа - Што донесе извештајот на Стејт Департменот за човекови права за Македонија?

Journalism 

Boban Ilijevski - Работник

Ѝ дале отказ поради „не доволно добро извршување на работните задачи“, а била оценета како добра работничка – Апсурдот во Македонија

Автор: Бобан Илијевски На бремени жени и родилки им се даваат откази. Работници се отпуштаат од работа поради „икс“ причини (ни самите не знаат зошто ги добиле отказите). Владата и работодавачите заговараат увоз на работна сила од Бангладеш и Непал. …

Journalism 

Boban Ilijevski - Работник

КОЛКУ ЌЕ ВРЕДИШ ТОЛКУ ЌЕ БИДЕШ ПЛАТЕН – Од нас зависи колку ќе заработуваме

Автор: Бобан Илијевски Голем дел од луѓето сакаат да имаат добро платена работа со примања кои ќе ни овозможат пристоен живот. Но, едно е да сакаме, а друго е да ги засукаме ракавите и да направиме нешто за да го оствариме тоа. Живееме во време на ди…