TEMI.mk

Migrants  

Risto Ciconkov - ПлусИнфо

Загаденост на воздухот како одговор на промашениот урбанизам на градот Скопје

Деновиве загаденоста на воздухот со ПМ честички во Скопје е многу голема, често пати се наоѓаме меѓу првите пет најзагадени градови во светот. Тоа има катастрофални последици врз здравјето на граѓаните. Болниците за белодробни болести се преполни, ос…

Migrants  

Red Cross of the Republic of North Macedonia

Спојување семејства

Migrants  

Глас на Америка

ЕУ стравува за нова мигрантска криза

Migrants  

Marin Gavrilovski - Слободен Печат

Недостоинствен живот

Ние сме со фабричка грешка; една од ретките нации на светот што не знае што да прави или да се справи со слободата и со придобивките на демократијата. Сè додека некој или нешто не нè ресетира, ќе си ја бркаме опашката вртејќи се во круг и очекувајќи …

Migrants  

Глас на Америка

Подотворена хуманитарна врата за мигранти од централна Америка во САД