TEMI.mk

Central heating 

Телма ТВ / Telma TV

Протест во Автокоманда за новите правила на парното

Central heating 

Сител Телевизија

Корисниците на парно во Автокоманда на протест бараат намалување на месечните сметки

Air pollution 

Risto Ciconkov - ПлусИнфо

Гасот е пристигнат во Скопје пред 25 години, а ние и денес се труеме

Според неколку направени студии во врска со загадувањето на воздухот во градот Скопје, главната причина за тоа е загревањето на просториите и тоа најмногу во домаќинствата, но и во разни институции и комерцијални објекти. Кај домаќинствата, загревање…

Central heating 

АД Електрани на Северна Македонија

Продолжуваме да работиме на оптимизација на трошоците на системот за централно греење

Migrants  

Risto Ciconkov - ПлусИнфо

Загаденост на воздухот како одговор на промашениот урбанизам на градот Скопје

Деновиве загаденоста на воздухот со ПМ честички во Скопје е многу голема, често пати се наоѓаме меѓу првите пет најзагадени градови во светот. Тоа има катастрофални последици врз здравјето на граѓаните. Болниците за белодробни болести се преполни, ос…