TEMI.mk

New Year holidays

Канал 5 Телевизија

МВР: За новогодишните празници немаше ниту една повреда од пиротехника

EU and NATO integration 

Zoran Bojarovski - Zoom

Руската православна црква во пропагандата на Кремљ

Пишува: Зоран Бојаровски Немаше поминато ниту полни три недели од почетокот на војната на Украина кога патријархот на Руската православна црква Кирил ја благослови воената агресија [1] на соседната земја. Медиумите и агенциите веднаш после овој наста…

Migrants  

Risto Ciconkov - ПлусИнфо

Загаденост на воздухот како одговор на промашениот урбанизам на градот Скопје

Деновиве загаденоста на воздухот со ПМ честички во Скопје е многу голема, често пати се наоѓаме меѓу првите пет најзагадени градови во светот. Тоа има катастрофални последици врз здравјето на граѓаните. Болниците за белодробни болести се преполни, ос…