TEMI.mk

Договорот со Бугарија

Бранко Тричковски - Frontline

Сараевски атентат во Софија

пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Ја читам Захариева, па ќе скокнам на некое порталче да видам што рекол Каракачанов. И пред очите ми се создава слика за Македонецот како мало балканско чудовиште кое најмногу сака да јаде Бугари. Понекогаш ги јаде лешо, поне…

Договорот со Бугарија

Сител Телевизија

Опозицијата не дозволува отстапки, власта оди на преговори во Софија

Договорот со Бугарија

Мирослав Грчев - Слободен Печат

Трските старословенски, живот што значат

Пливањето спротивода, нагоре значи, спротивно на течението на водата, воопшто не е толку идиотска работа како што изгледа, особено доколку реката во која се наоѓаме јури кон смртоносен водопад. Оваа поука од мудриот Давила може многу да ни помогне во…