TEMI.mk

Нови имиња на улици и плоштади во Скопје

Александар Ристевски - Курир

Дефокусирање од реалните проблеми

Секој пат кога ништо не функционира, секоја власт наоѓа начин да ја дефокусира јавноста со некоја тема која ќе ги поларизира односите, ќе креира табори, и ќе се занимава со се, само со тековните предизвици, не! Ако зборуваме за државно ниво, да видим…

Нови имиња на улици и плоштади во Скопје

Ѕвездан Георгиевски - Слободен Печат

Писателот што на Скопје му ја подари најубавата улица не може да има своја улица

Еве, деновиве на дневен ред повторно дојде омилената забава на повеќето градски власти на македонската велепаланка – именување и преименување на улиците! Треба, значи, да се заменат политички неподобните имиња со оние што повеќе им личат на „нашите“,…

Нови имиња на улици и плоштади во Скопје

Катерина Блажевска - Призма

Улица „Безделничарска“ бб

Кога во една држава сѐ е средено, останува време метрополата да се посвети и на урбаната козметика. Не станува збор за подновување на улиците, за некаков фејс-лифтинг, бидејќи во средените држави тоа е веќе завршена работа. Станува збор за т.н. актив…