TEMI.mk

Вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ на 28 март

Тане Маркоски - Македонска Нација

Тане Маркоски: Вистинскиот ВМРО-вец знае како да добива

Неколку “загрижени СПАСУВАЧИ“, кои беа на високи функции во државава и во ВМРО-ДПМНЕ, се прикажаа како многу загрижени за ВМРО-ДПМНЕ. Но, всушност, целокупната нивна активност е насочена против дискредитација и јавна бламажа на високото раководство н…

Вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ на 28 март

Никола Тодоров - DW

Мицковски во ВМРО, СДСМ на власт

Денес, истите тие кои тогаш за Мицковски беа најчесните, најугледните на кои им ветуваше дека сé би направил за нив, а особено за еден од нив, се нечесни криминалци, отпадници и непријатели. Пишува Никола Тодоров Во насловот е, драги мои, суштината. …

Вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ на 28 март

Зоран Милошески - Публикум

„Панорама“ и’ намигнува на „Белата палата“

Пишува: Зоран Милошески Како граѓани, независно од националната, верската или партиската припадност, ако од нешто не смееме да се пожалиме, тоа е дека на нашата политичка сцена никогаш не е досадно. Било да станува збор за случувања во Собранието, во…

Вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ на 28 март

Сашо Орданоски - Либертас

Може ли ВМРО-ДПМНЕ да ја избегне внатрепартиската „граѓанска војна“?

Прашањето за новиот претседател на ВМРО-ДПМНЕ нема да се решава на вонредниот партиски конгрес во март, туку ќе се решава на суд. Тоа е така, бидејќи кога иницијативата за вонреден партиски конгрес ќе избере (белки) нов претседател, тој ќе треба да с…

Вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ на 28 март

Сашо Орданоски - Слободен Печат

Може ли ВМРО-ДПМНЕ да ја избегне внатрепартиската „граѓанска војна“?

Прашањето за новиот претседател на ВМРО-ДПМНЕ нема да се решава на вонредниот партиски конгрес во март, туку ќе се решава на суд. Тоа е така, бидејќи кога иницијативата за вонреден партиски конгрес ќе избере (белки) нов претседател, тој ќе треба да с…