TEMI.mk

Air pollution 

Види Вака

Влијанието на загадениот воздух врз бремените жени - Види Вака

Air pollution 

Глас на Америка

Авио превозникот Емирати во борба против загадувањето

The Prespa Agreement 

Irena Mulacka - Фокус

„Црно, па се не види“

Пишува : Ирена МУЛАЧКА Загадениот воздух е една од причините што повеќе од 4.000 луѓе на годишно ниво добиваат рак на белите дробови, а повеќе од 140.000 живеат со хронична белодробна болест. Овие алармантни бројки тресат со години, но, сепак, според…

Air pollution 

Левица Политичка Партија

Исмаил: Со поставената мерна станица кај Усје ќе се зголеми јавниот притисок кон загадувачите!

Air pollution 

Левица Политичка Партија

Широката коалиција на СДС и ДПМНЕ против набавка на нови еко-автобуси во сопственост на Град Скопје

Air pollution 

Rexhep Ismail (Haktan) - Антропол

Исмаил: Со поставената мерна станица кај Усје ќе се зголеми јавниот притисок кон најголемите загадувачи

На последната седница на Советот на Град Скопје, беше усвоена иницијативата на Левица за поставување на мерна станица за квалитетот на воздухот кај компанијата „Титан Усје”. Советникот од Левица, Реџеп Исмаил, во својот говор истакна дека со оваа мер…

Air pollution 

Слободна ТВ / Slobodna TV

Орце Ѓорѓиевски: Институциите спијат, да не се прави циркус со аерозагадувањето во Кисела Вода