TEMI.mk

Skopje 2014

Irena Cvetkovikj - Призма

За лицемерието

Личното, но и индивидуалното лицемерие, во вид на создадена илузија за праведност и доблесност, како и дозволата на себеси да се биде вклучен во однесувања за кои се критикуваат другите, останува да биде доминантна слика и за современите општества. П…

Census 2021 

Bojan Shashevski - Радио МОФ

[Став] До каде сме со инклузивното образование за децата со атипичен развој?

Веќе повеќе од еден месец почна школската година, па затоа повторно акцентот го ставам на инклузијата во образованието. Цело време зборуваме за еднакви можности, за образование за сите, но мора да ставиме на маса до каде сме, што сме, како правиме, и…

Persons with disabilities 

Види Вака

Талентот посилен од аутизмот