TEMI.mk

Air pollution 

Fatmir Besimi - Infomax

Колумна на Бесими: 2022 кризна – но и година на значајни реформи во јавните финансии

За да се надмине оваа совршена бура и за да светот се врати на патеката на развојот потребни се промени на микро и макроекономски план, како во напредните, така и во земјите во развој, посочува претседателот на Светската банка, Дејвид Малпас во своет…

Human Resources

Boban Ilijevski - Работник

Злоупотреба на трудот на работниците – Им го зголемуваат обемот на работа, но не и платите

Автор: Бобан Илијевски За да им останат повеќе пари, некои газди на своите вработени им даваат работа колку за двајца работници, а плата како да работат само на едно работно место. Ова е една од причините поради кои се повеќе работници заминуваат од …

Human Resources

Portal Rabotnik

„Платата треба да се наведе во огласот за вработување, законски сме обврзани да го направиме тоа“

Protective measures 

Civil

Таравари:Потребен е Закон за правична и соодветна застапеност на заедници, балансерот е злоупотребен