TEMI.mk

EU and NATO integration 

Erol Rizaov - Либертас

Соочување со реалноста во Србија и во Македонија

Во Србија и во Северна Македонија истовремено се одвиваат два исклучително значајни историски процеси од пресудно значење за иднината на двете соседни балкански држави и народи. Србија е на нозе од соочување со реалноста по најновиот француско – герм…

Referendum 

Слободна ТВ / Slobodna TV

Андоновиќ: Одлуката за прифаќање на европскиот „непристоен предлог“ за Косово ќе оди на референдум?

Referendum 

Zoran Bojarovski - Civilmedia

Не си играјте со оган, држете ги подалеку децата од говорот на омраза

ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Во македонското општество и политичка пракса има доволно пукнатини во кои може плодно да се вметнат клинови на говор на омраза или на национализам, кои често пати се „спакувани“ како дезинформации. Студијата на Европскиот парламент, …

Referendum 

Civil

Руската агресија во Украина донесе само страдања и смрт. Војна или мир? Ти за што си?