TEMI.mk

Sustainable development 

Civil

Професорот Констанца: Идентитетот е динамична категорија и со него не треба да се води војна

Air pollution 

Zoran Bojarovski - Civilmedia

Откриено е што треба да направат македонските граѓани за да бидат фини како Финците, најсреќниот народ на светот во 2022 година

ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Во 2011 година, Обединетите нации (ОН) ја прифатија филозофијата на бруто националната среќа како „фундаментална цел на човештвото“ и како „нова економска парадигма“. Оттогаш, под покровителство на ОН се мери степенот на среќа во одд…

Sustainable development 

Civil

Битиќи: Новите генерации ќе го најдат својот пат да живеат еден до друг

Covid19 

Civil

Земон: Справувањето со здравата животна средина е еден од поголемите предизвици на денешницата

Sustainable development 

Zvezdan Georgievski - Призма

Бруто национална среќа

Што посакувате кога посакувате „Среќна Нова година“? На што мислите кога мислите дека целата година може да биде среќна? И што, впрочем, подразбирате под терминот „среќа“? Се разбира, прашањата околу концептот на среќата се прилично неодговорливи и з…