TEMI.mk

The energy crisis 

Игор Петровски - Капитал

Славица Кутиров: Со примена на новите сервиси и напредни технологии, дигиталната Царина станува реалност

„Дигитализацијата на царинското работење е значаен приоритет на Владата, на кој ние сме целосно посветени, бидејќи Царината е една од важните алки во меѓународниот синџир на снабдување, кој се заснова на глобални стандарди и правила за тргување. Анал…

Informal economy 

Televizija 24Vesti

Сивата економија не ја одминува ниту онлајн продажбата

The "Racket" affair

Erol Rizaov - Слободен Печат

Некогаш тоа беше најдобрата професија на светот

Списокот на злоделата за уништување на новинарството е трагично голем. Затоа сега плачењето по седлото на изгубениот тркачки коњ, ми изгледа трагикомично со соопштенијата во одбрана на професијата. Славните писатели, нобеловците Габриел Гарсија Марке…

Informal economy 

TV Plus Kumanovo

ЗК реагира на предложените даночни реформи