TEMI.mk

Air pollution 

Aleksandar Nikoloski - Фокус

За компромитацијата на безбедносните служби

Според моите сознанија, кои се кредибилни, има уште неколку други случаи на издавање државјанство на сличен случај како Онишченко, кои се, исто така, спорни и за кои исто не е направена безбедносна проверка, што само покажува на силна ерозија во рамк…

Census 2021 

Civil

Хоџиќ: Балансерот има методолшка маана

Census 2021 

Televizija 24

ОМО-Илинден: Пописот во Бугарија не е вистински одраз на бројноста на Македонците во оваа земја

Census 2021 

Канал 5 Телевизија

Стојков: Бројката од 1.143 Македонци на пописот е нереална

Census 2021 

Xhabir Deralla - Civilmedia

Нашата планета не е рамна плоча! Груевизмот ги контролираше медиумите со јавните пари, време е да се користат за заштита на јавниот интерес

ЏАБИР ДЕРАЛА Суштината на промените во Законот за медиуми е поврзана со членот 102 со кој пред пет години се забрани „владино рекламирање“. Но тој ист член истовремено веднаш стана и пречка за кампањи од јавен интерес. Во јавноста, дури и меѓу добро …