TEMI.mk

Covid19 

Civil

Тунева: Со навремени информации на инситуциите да се спречат дезинформациите

Covid19 

Televizija Star

КОВИД ОСУДЕНИТЕ ДОБИЈА АМНЕСТИЈА

EU and NATO integration 

Frosina Dimeska - Призма

Реконструкција на случај: Од „Бехтел и Енка“ до ИРД

Видео од 20 секунди е првата информација за изградбата на коридорот 8. На 26 јануари 2021 година, тоа го објави вицепремиерот Артан Груби на својот фејсбук-профил, веднаш по седницата на владата. Видеото со мотото „ветувањата се исполнуваат“ до сега …

Curfew

Канал 5 Телевизија

Пендаровски го потпиша указот за Законот за амнестија за осудените за ковид полицискиот час

Covid19 

Zvonimir Jankuloski - Нова Македонија

Македонија го изгуби својот морален компас

Неправдата и дискриминаторската примена на законите направија сè повеќе луѓе да бидат ранливи. Постои растечки тренд на нетолеранција и омраза по различни точки. Себичноста се шири насекаде. Хаосот и недисциплината во општеството укажуваат на растечк…

Curfew

Канал 5 Телевизија

Донесен Законот за амнестија - Канал 5 со серијал за потребата од овој закон