TEMI.mk

State administration 

Televizija 24Vesti

Ќе се стави ли ред со висината на платите и квалитетот во јавната администрација?

State administration 

Zaneta Skerlev - Слободен Печат

Убивање, ама онака, по нашки

Не можам, а да не се сетам на тоа како изгледаше мојот прв уредник во Би-би-си, Стивен Ашли, кога првпат му кажав дека ќе го убијам. Мислам, каков беше неговиот лик. За еден миг лепеза од емоции. Па, конечно, сиот здрвен и збунет, и натаму без да зна…

State administration 

Igor Radev - ПлусИнфо

Лавицата неприпитомена

Жителите на Лу́чжо̄у, гратче (ако може така да се нарече урбана средина од милион ипол жители) во планинските предели на југозападна Кина, умеат да им напомнат на посетителите дека токму тие ја спасиле Европа од напливот на монголското освојување во …