TEMI.mk

Gender Equality 

Televizija Star

ТРЕНЧЕВСКА САСА ПРИМЕР ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ 23 03 2023

Sex education 

Ana Vasilevska - Frontline

Црквата да искулира, и таа е именка од женски род а „сексот е од бога даден“

Пишува: АНА ВАСИЛЕВСКА Неретки се обидите на Црквата да се меша во одлуки на институциите на државата. Тоа се случува и во други секуларни држави, и таа нејзина пенетрација е позната низ историјата на човештвото во многу наврати. Со сета почит кон не…

Gender Equality 

Канал 5 Телевизија

Црквата и државата во отворен судир за законот за родова еднаквост

EU and NATO integration 

Vojo Manevski - Civilmedia

Европско огледало

ВОЈО МАНЕВСКИ Времето си има свој тек и свои законитости според кои се движи. Кој ден или недела е поважен од другите се човечки мерила со кои тој сака да најде начин да ги забележи и разликува. Многу често редицата денови ги прогласуваме како истори…

Gender Equality 

TV Plus Kumanovo

Средношколците во „Наце Буѓони“ разговараа за булинг

Gender Equality 

TV Kanal VIS

Законот за родова еднаквост ја заостри реториката меѓу струмичката епархија и активистите од Платфор