TEMI.mk

Air pollution 

Види Вака

Влијанието на загадениот воздух врз бремените жени - Види Вака

The Prespa Agreement 

Irena Mulacka - Фокус

„Црно, па се не види“

Пишува : Ирена МУЛАЧКА Загадениот воздух е една од причините што повеќе од 4.000 луѓе на годишно ниво добиваат рак на белите дробови, а повеќе од 140.000 живеат со хронична белодробна болест. Овие алармантни бројки тресат со години, но, сепак, според…

EU and NATO integration 

Marjan Velevski - Нова Македонија

Европа од нашите соништа

Ние како нација сме целосно непотребно опседнати со сето она што ќе дојде како изјава или информација од бугарска страна. Па, така, со динамика 24/7 дознаваме, па сакале ние или не, бидејќи медиумите се преплавени со такви информации – што рекол прет…