TEMI.mk

Економски мерки

Александар Јанев - Капитал

Фатмир Бесими: Корона – кризата завршува дури и според песимистичкото сценарио

Согласно основното сценарио очекуваме раст на економијата од 4,1% за годинава. Секако, постојат и ризици. Тие главно се поврзани со здравствената криза, односно пролонгирањето на пандемијата од коронавирусот. Тоа би резултирало со ограничувачки мерки…

Економски мерки

Синиша Наумоски - Фактор

Српската економија како добар пост-ковид модел за нас

Несомнено, оваа недела, вниманието на јавноста го зема Република Србија со искажанит гест на добра волја и помагање, без разлика на квантитативната карактеристика на истиот. Имено, да се покаже добра волја кон соседот, и тоа, во време кога секој е на…

Економски мерки

Macedonian Chambers of Commerce

Изјава на Претседателот на ССК Данела Арсовска во вестите на Телма