TEMI.mk

EU and NATO integration 

Stojan Andov - Фокус

Бесмислена бугарска политика кон македонскиот јазик, Илинденското востание и Гоце Делчев

Текстот е објавен во неделникот „Фокус“ на 16 ноември, 2022 година во бројот 1415 Не можеме да прифатиме да зборуваме за „заедничка историја со бугарскиот народ до 1945 година“. Нашиот народ, тој период го доживува како сопствено ослободување од буга…

ILINDEN 

Intv Avstralija

Saturday 1st of April 2023 Rocdale Ilinden Sydney

ILINDEN 

Сител Телевизија

Тема на денот со Стојко Стојков - ОМО Илинден-Пирин

The agreement with Bulgaria 

Marjan Ivanoski - Нова Македонија

Илинден 1903-та и Народноослободителната војна на Македонија 1941-1944: Континуитет и традиција

Oваа 2023 година одбележуваме 120 години Илинденско востание, но и 80 години од разгорувањето на Народноослободителната војна на Македонија. Накратко да видиме која е поврзаноста на Илинден со македонските партизани, односно колку биле силни илинденс…