TEMI.mk

Bomb Threats

Сител Телевизија

Почна второто полугодие - ќе биде ли помирно од првото во кое имаше дојави за бомби?

Air pollution 

Zvezdan Georgievski - Призма

ДУИнг бизнис со рудниците на смртта

Деновиве, македонските медиуми излегоа со бомбастични наслови од типот „ДУИ купува рудници во источна Македонија“. Во суштина станува збор за фејсбук-објавата на страницата на еколошкото друштво „Здрава котлина“, чија основна преокупација е токму спр…

Refugees and asylum 

Mirce Adamcevski - Фактор

Украина – повод за моделирање на нуклеарна војна

Добивај вести на Viber Влоговите во воените игри во Украина постојано се зголемуваат. Како резултат на досегашните делења има стотици илјади загинати војници од обете страни. Уништено градови, купови оружје и воена опрема. Сега во играта влегуваат те…