TEMI.mk

Migrants  

Сафит Зеќири - Civilmedia

Северна тивко се празни

САФИТ ЗЕЌИРИ Засега, нема причина да се биде оптимист дека Република Северна Македонија ќе може да го задржи народот во земјата колку и да се потребни работници во приватниот или државниот сектор, а камоли да врати некои од оние кои се веќе во странс…

UNESCO 

Марјан Ристески - Република

Црна се чума зададе там долу Македонија

Најтажната македонска песна стана вистинска реалност во државава. Ние сме катадневни очевидци на страшната слика во жална Македонија – преполни автобуси и авиони со млади луѓе заминуваат во еден правец по „белиот свет“. Секојдневната реалност остава …