TEMI.mk

Special Public Prosecution

Васко Маглешов - Призма

Богатиот осуденик Мијалков и килавата правда

Денеска е осми август. Еден месец и една недела пред да наполни 57 години, поранешниот шеф на тајната полиција, Сашо Мијалков , требаше да почне да се јавува во струшкиот затвор за случајот „Империја“, но тоа нема се случи. На негово барање судот му …

Wild District

xhabir_front - Frontline

Приказна за хероите и говњарите. Опасна ограниченост.

Пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Приказна за хероите и говњарите Да правеле комунистите анкети, никогаш не би се кренале на востание. А партизаните би го одложиле оружјето и би се вратиле Прилеп тутун да редат монопол. Подвигот на Народноослободителната вој…