TEMI.mk

Дневна политика

Џабир Дерала - Civilmedia

Едно општество за сите, ама за сите!

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Во овој и веројатно во уште неколку наредни текстови, ќе се обидам да дадам јавен и позитивен придонес кон градењето на конкретни делови од програмата, политиките и практиките на новата влада. Можеби дел од моите читателки и чита…

Шарена револуција

Гордан Стошевиќ - Civilmedia

Раѓањето на малиот македонски Дуче

пишува: ГОРДАН СТОШЕВИЌ Гледам деновиве во жална Македонија се крена голема фама околу влегувањето на Левица во Собранието, многу поголема од она што би требало да биде реален проблем, а тоа е (не)регуларноста на изборите. Социјалните мрежи горат пос…