TEMI.mk

Capital investments 

Katerina Blazevska - Призма

Зелено сценарио

Сакале да испечат леб, ама немале доволно мастраф. Имале сосема малку брашно, а недоволно и масло, практично неколку капки колку да ја намастат тепсијата. Потоа им текнало дека немаат дрва за да го запалат огнот, а немале ни струја, ниту друга алтерн…

Capital investments 

Сител Телевизија

Бочварски: Ребалансот нема да ги скрати капиталните инвестиции

Covid19 

Marin Gavrilovski - Слободен Печат

Дигитализација, рационализација, ефикасност

Дигитализацијата треба да биде основниот метод преку кој ќе се дојде до поедноставување на целокупниот процес на функционирање на државните институции. Сите институции треба својата документација и податоци да ги дигитализираат и податоците по потреб…

Capital investments 

ВМРО - ДПМНЕ

Во Македонска Каменица до јуни ќе бидат реализирани 30 проекти - добар дел се капитални инвестиции

Capital investments 

Слободна ТВ / Slobodna TV

Ревизијата покажа дека треба посериозен пристап во начинот на управување со капиталните инвестиции