TEMI.mk

Тиранска платформа

Сашо Орданоски - Слободен Печат

Командантите на ДУИ, поткачени на платформа

Таман кога ќе помисли човек дека, барем привремено, сè е кажано и дека сите теми до формирањето на новата влада се потрошени – ќе се јави ДУИ со нова „генијална идеја“! Во Мала Речица мора да има некој труст на мозоци што не спие, во подрум ли ги чув…

Тиранска платформа

Сашо Орданоски - Civilmedia

Командантите на ДУИ, поткачени на платформа

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Таман кога ќе помисли човек дека, барем привремено, сè е кажано и дека сите теми до формирањето на новата влада се потрошени – ќе се јави ДУИ со нова „генијална идеја“! Во Мала Речица мора да има некој труст на мозоци што не сп…

Тиранска платформа

Алдо Климан - Република

Етно-фашистичка „Албанска платформа” на ДУИ

Албански платформи – колку што сакаш! Зборот „платформа” веќе стана излитен, црнокомичен синоним за албанскиот политички хабитус. Искрено, да сум Албанец, јас би се срамел од толкава безидејност. По „успешната” Тиранска платформа, следуваше, се сеќав…

Тиранска платформа

Оливер Андонов - Курир

Медиокритет

Кога во една претходна колумна Ви глаголев за политички некоректното однесување на лицето Зоран Заев и неговиот извршител Спасовски, сакав да посочам дека политичката парадигма на 21 –от век е нешто сосема различно од однесувањето на Заев во македонс…

Тиранска платформа

Ефтим Клетников - Нова Македонија

Предизборно ноктурно – соната во Бе-мол (1)

(Варијација на темата македонска ситуација) Варијации на темата македонска ситуација, и без глупавата придавка северна. Македонска ноктурно соната во варијации многу повеќе отколку што ги има Болерото на Равел како модерен архетип на оваа музичка тем…