TEMI.mk

Refugees and asylum 

Сител Телевизија

Како Европа ги прифати бегалците од Украина?

Refugees and asylum 

Сител Телевизија

Сител со украински бегалци: Како е да се живее во Македонија?

EU and NATO integration 

Јагнула Паскал Куновска - ПлусИнфо

Време на голем резилак!

КАРДИНАЛНА ГРЕШКА направи Русија, што дозволи да падне Берлинскиот ѕид. Од тогаш, сè тргна наопаку. Се растури Југославија, се растури и СССР и сега ѝ се токмат сосема да ја средат РФ… па, понатаму… Ја живееме одново Кубанската криза само што во поза…

Refugees and asylum 

Tribuna mk

Белобрадова: Бугарија на секој начин треба да и помогне на Украина

Refugees and asylum 

Ѕвездан Георгиевски - Призма

Европа и нејзините песни

Одборот за доделување на Пулицеровата награда реши, меѓу другите наградени, годинава да им додели специјално признание на украинските новинари за храброста и пожртвуваноста при известувањето од завојуваните подрачја. Без оглед на „специјалноста“ на п…