TEMI.mk

Дигитализација и иновација 

Канал 5 Телевизија

Ковачевски најави пет теми кои ќе доминираат на средбата со Петков

ЕУ и НАТО интеграции 

Васко Шутаров - Република

Carpe Noctem, Macedonia (Зграпчи ја ноќта, Македонијо!)

Васко Шутаров Нема поголема драгоценост во долгите јануарски ноќи од светлината и топлината. Семејните празници во кои се слави покрај домашното огниште, маалските свечености во кои се празнува покрај огнот или големите масовни празнувања на отворено…

Дигитализација и иновација 

Канал 5 Телевизија

Ковачевски најави пет теми кои ќе доминираат на средбата со Петков

Мигранти 

Џабир Дерала - Frontline

Извесно е: Сѐ е неизвесно во 2022. Како да се преживее?

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Ако на македонските граѓанки и граѓани им беа тешко сварливи изминатите 365 дена, оброците што ќе им ги сервира годината пред нас ќе им бидат неподносливи. Но можеби токму тоа е времето во кое ќе согледаат барем две работи. Граѓа…