TEMI.mk

Corruption 

Левица Политичка Партија

Зошто Антикорупциската Комисија робува на ДУИ и до каде е законот за потекло на имот?

The agreement with Bulgaria 

Ѓорѓи Илиевски - Нетпрес

Разговор со Гогољ и Цанкар

Пишува: Ѓорѓи Илиевски, Виш просветен инспектор во пензија После година и половина ми се јавува бесмртниот Гогољ со неговиот Ревизор и ми вели: „ Ти ја прочитав книгата Трулежот на системот во Македонија.  Го исмејуваш правниот систем во Македонија з…

Hybrid regime

Televizija 24

Очи в очи - 20.4.2022

Hybrid regime

AlfaTV News

Аналитичари: Македонија ја заслужи оценката хибриден режим

Local elections 2021 

Branko Geroski - ПлусИнфо

Кога и како ќе дознаеме дали „мириса“ на избори?

Откако постои политички плурализам во Македонија и откако нашето Собрание е повеќепартиски парламент, сведоци сме на повеќе обиди таа институција да се „развласти“ наспроти волјата на парламентарното мнозинство, да се предизвикаат предвремени избори …

Hybrid regime

ВМРО - ДПМНЕ

Извештајот на "Фридом Хаус" потврдува, Македонија со СДСМ е заглавена во категоријата-хибриден режим

Education  

Левица Политичка Партија

Просветарите со нивната борба и сега држат час!

Hybrid regime

Televizija 24

Фридом хаус: Македонија останува во категоријата „хибриден режим“