TEMI.mk

Undeclared workers

Бобан Илијевски - Работник

Потврдено: Работниците се потрошен материјал во оваа држава

Колумна на Бобан Илијевски Уште еднаш се потврди дека работниците во Македонија не се почитуваат воопшто. Уставниот суд не го укина спорниот Закон за изградба без тендер на автопатите од Коридорите 8 и 10, во кој се предвидува градежните работници да…

Migrants  

Билјана Ванковска - Нова Македонија

Ода на национализмот

Билјана Ванковска Илинден отсекогаш го чувствувам повеќе како празник што се одбележува најискрено во семејните и мали кругови, каде што без интервенција на политиката и нејзината (најчесно невкусна и неискрена) помпа ќе се наздрави за сите што падна…

Grey economy (UN) 

Сител Телевизија

Тројно зголемен бројот на казнети работодавачи поради непријавени работници