TEMI.mk

Загадување на воздухот 

Стевче Дечев - Civilmedia

Праведна транзиција или ситиот на гладниот не му верува и баш му е гајле! (прв дел)

СТЕВЧЕ ДЕЧЕВ Полека но сигурно изминува и месец јануари. Некако ги преживеавме празниците и научивме дека зборот празник доаѓа од празно. Затоа ние толку многу ги сакаме празниците. Со празнотија и инает преживуваме. Се попразни и поскромни се трпези…

Вработување 

Ѓорѓи Илиевски - Нетпрес

Организираниот образовен криминал на ректорот Азиз Положани во соработка на ДПИ

Пишува: Ѓорѓи Илиевски, Виш просветен инспекторат во пензија: Ако пред неколку седмици пишував за загрижени вработени професори на Универзитетот во Тетово (УТ), а каде што ме известуваат во врска образовниот криминал со владеењето на ректорот Вулнет …

Вработување 

Телма ТВ / Telma TV

Огласи за вработување во државните и јавни институции се објавуваат секојдневно