TEMI.mk

Отворање на границите 

Канал 5 Телевизија

Дали на Македонија и се потребни рестриктивни мерки во пресрет на празниците?

ЕУ и НАТО интеграции 

Петар Поп-Арсов - Република

Казачок на руската мечка

Ја нарекуваат недела на интензивна дипломатија. Недела на американско-руски дијалог. Најважната недела во односите меѓу НАТО и Русија од распаѓањето на Советскиот Сојуз до сега. Женева, Брисел, Виена и уште неколку познати и непознати локации ќе бида…

Отворање на границите 

Канал 5 Телевизија

Нема дочек на Нова година или шопинг во Грција без негативен корона тест

Референдум 

Жанета Скерлев - Слободен Печат

Божиќ Борис Бустер

Шкотска, Велс и Северна Ирска веќе ги заострија мерките и собирање во затворени простории и групирање на повеќе од шестмина е забрането, па масовно славење на новата таму отпаѓа. Во нашата Англија, се‘ уште имаме шанса. Ни рекоа дека до Нова Година о…

Отворање на границите 

Канал 5 Телевизија

Даниловски: И Македонија треба да има бедем за да се успори инвазијата на „омикрон“