TEMI.mk

Реформи во образованието

Јованка Кепеска - Денешен

КОЛУМНА НА КЕПЕСКА: Вулгаризација во пристапот на реформата на образованието

Јованка КЕПЕСКА

Во актуелната реформа на образованието во Македонија, иако декларативно се заложува, токму изостануваат основните премиси на филозофскиот приод образованието за да се насочи на одговорност на сегашноста за иднината. Оттаму и недалеку…

Образование за време на Корона

MIA Media Information Agency VIDEO

Изјава на Ристо Бојчев одделенски наставник во "ОУ 11 Октомври Скопје"

Образование

Ѓорѓи Илиевски - Македонска Нација

МАКЕДОНИЈА СО ХИБРИДЕН КРИМИНАЛЕН РЕЖИМ

Ѓорѓи Илиевски Виш просветен инспектор На големиот христијански празник Петровден, ми се отпечати книгата МАКЕДОНИЈА СО ХИБРИДЕН КРИМИНАЛЕН РЕЖИМ, се поместени мои трудови, колумни, анализи, преставки, пишувани во 2020/2021 година( до мај оваа година…

Образование за време на Корона

Сител Телевизија

Владата ја одобри целодневната настава, ќе отворат и игротеките