TEMI.mk

Договорот со Бугарија 

Тони Менкиноски - Нова Македонија

Сатирична алузија на Румен Радев

Ваквата сатирична алузија на бугарската политика кон Македонците и Македонија, сега персонифицирана во Румен Радев, е губитничка, зашто и Македонците имаат „сон“, а и меѓународните ентитети како Советот на Европа имаат „сон“ да се почитуваат основнит…

Договорот со Бугарија 

AlfaTV News

Бранко Црвенковски: Овој балон еден ден порано или подоцна ќе пукне, договорот со Бугарија носи лошо

ЕУ и НАТО интеграции

Јованка Кепеска - Денешен

КОЛУМНА НА КЕПЕСКА: Дали македонскиот идентитет се „втурнува“ во европскиот идентитет?

Јованка КЕПЕСКА

Прашањата за идентитетот вообичаено се поставуваат одново кога се отвараат нови патишта во социјалниот процес.
Сепак, овие денови, како мислење и желба јавно да се повлијае, се презентира тезата за нашето, како што беше речено, недал…