TEMI.mk

Загадување на воздухот

Владо Апостолов - Призма

Кампања: Вистинскиот пекол е онлајн

Голем број профили и групи функционираат како партиски мегафони Пукање со сите оружја, без никакви правила, принципи или задршки, ширење лаги, говор на омраза, непристојни лични напади… Ова може да го најдеме на тони ако ја напуштиме предизборната ка…

Корона  

Наташа Сарџоска - Фокус

Виралните општества на спектаклот

Д-р Наташа Сарџоска, социјален антрополог, Институт за антропологија и етнологија, ПМФ, УКИМ Паноптикон или сеопфатен надзор Современите општества знаат да се прикажат и како акумулација од спектакли, каде што преку сезнаен надзор, според паноптичкио…

Загадување на воздухот

Благојче Атанасовски - Фактор

Честит 1 мај - Денот на македонскиот РОБ!

„Триесет години не крадат. Истите луѓе. Газдите не се
газди. Олигарсите не се олигарси. Тие се само крадци кои со помош на
политичарите успеваа да ограбат еден чесен и наивен народ. Си донесоа закони за
да ги купат фабриките бесплатно, а работниците …