TEMI.mk

5Г мрежа

Васил Зафирчев - Независен

Дневник од карантинот на еден актер (15)

ВАСИЛ ЗАФИРЧЕВ „Лошото време го прават лошите луѓе и нема лошо време што е подалеку од луѓето.“ Петре М. Андреевски, „Пиреј“ Најголемиот астероид во орбита помеѓу Јупитер и Марс „Церера“ го започна своето ретроградно движење, донесувајќи разочарувања…

5Г мрежа

Венко Андоновски - Нова Македонија

Чипот бр. 666

Венко
Андоновски Откако почна пандемијата постојано се врти една теза дека сето ова што се случува е дел од некаков светски заговор, иако никој точно не знае да ги каже целите на тој план. Без разлика дали тоа е вистина или не, во таа теза се чита с…