TEMI.mk

Повисоки плати за медицинскиот персонал

Веле Митаноски - ПлусИнфо

Медицинарите дадоа се од себе, време е да им возвратиме!

Македонија, сразмерно бројот на своите жители, претрпе несразмерни последици од пандемијата со ковид – 19, пред сè, со бројот на починатите. - Advertisement - Зошто е тоа така, ќе анализираме со ладни глави, кога ќе дојде времето за тоа, а, сега, вре…

Исправи се Македонијо!

Александар Јанев - Призма

Што „може“ СДСМ, а што ќе „обнови“ ВМРО-ДПМНЕ

„Обнова“ и „Можеме“ се слоганите што партиите ги избраа за овие избори | Фото: БИРН, В. Маглешов Kрајно воопштена изборна реторика за спроведување реформи и вообичаените проекти во инфраструктурата, здравството и во образованието доминираат во изборн…