TEMI.mk

Анкета на ИРИ

Џабир Дерала - Civilmedia

Диктатурата е подобра од демократијата?

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Читајќи го извештајот од анкетата на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) , во поглавјето „Владеење на правото, владеење и социјална кохезија“ налетав на прашањето „Дали верувате дека демократијата е најдобра можна форма на…