TEMI.mk

Census 2021 

Bojan Shashevski - Радио МОФ

[Став] До каде сме со инклузивното образование за децата со атипичен развој?

Веќе повеќе од еден месец почна школската година, па затоа повторно акцентот го ставам на инклузијата во образованието. Цело време зборуваме за еднакви можности, за образование за сите, но мора да ставиме на маса до каде сме, што сме, како правиме, и…

Persons with disabilities 

Bojan - Радио МОФ

[Став] Средношколците со атипичен развој не смеат да останат без можност за образовен асистент!

Како грутка во грлово деновиве ми стои фактот што и оваа учебна година нема државна помош во вид на образовен асистент за средношколците со атипичен развој. Почна 1 септември, тргнаа во школо, а најавуваниот Закон за средно образование уште не е доне…