TEMI.mk

Ахмети бара премиер Албанец

Ерол Ризаов - Независен

Силните аргументи на Ахмети

ЕРОЛ РИЗАОВ Во блиска иднина максималистички барања на ДУИ кои не соодветсвуваат на реалните односи на силите на етнички план на кој сега инсистира Ахмети лесно можат да бидат силен аргумент за една сосема поинаква коалиција на граѓаните по националн…

Заев составува влада

Љубомир Цуцуловски - Opserver

Проф. Цуцуловски: Историјата се повторува. Повторно нѐ замајуваат.

ИСТОРИЈАТА СЕ ПОВТОРУВА. Повторно нѐ замајуваат. Мандатот е даден на човек кој има најголем број пратеници (46), меѓутоа без да го обезбеди неопходното парламентарно мнозинство (61 пратеник). Тоа ќе било направено н а к н а д н о. Значи, повторно е п…