TEMI.mk

Digital textbooks

Venko Andonovski - Нова Македонија

Полуавтоматски токмак: ти го креваш, тој сам паѓа

Поважно од дигитализацијата е прашањето – што дигитализираш. Лош учебник, и да го дигитализираш, останува – лош учебник. Како што добар учебник останува добар дури и во форма на обична скрипта. Вака, кога за успешна реформа се смета само промената на…

EU and NATO integration 

Aleksandar Rusjakov - Нова Македонија

Ти се восхитувам, Нордистане!

Сакам да пишувам за Олимписките игри во Пекинг. За „Анет“, новиот филм на Лео Кара. За Роберто Болањо, чилеански автор и неговите „Диви детективи“. Ми се пишува за импресии од нешта што животот го прават вистински убав. Не можам. Нордистанското дно м…