TEMI.mk

СЈО

Televizija 24

Обвинет во случајот „Тортура” тврди дека истражители на СЈО му вршеле закани и притисоци

Јавно Обвинителство

Бранко Героски - ПлусИнфо

Бескрајни истраги за уцени и за рекет, притвори за тортура – до кога вака, другарчиња?

Стејт департментот, во најновиот извештај за Македонија, меѓу другото, оцени дека обвинителите ги пречекоруваат законските рокови во истрагите и за тоа не сносат никакви последици. Тоа е точна и многу важна констатација којашто упатува на еден од сим…

Судство

Васко Маглешов - Призма

Прочистувањето на судството и политичките хипотеки

Не помина ни ден откако министерот за правда, Бојан Маричиќ, заедно со првиот човек на Судскиот совет, Киро Здравев и државниот обвинител, Љубомир Јовески, обелоденија како ќе изгледа прочистувањето во правосудството, Обвинителството обвини еден идни…