TEMI.mk

Нов статут на ВМРО-ДПМНЕ

Ерол Ризаов - DW

Извинувањето на Мицкоски до народот

Извинувањето на Мицкоски ќе влезеше во аналите на македонската најнова историја ако беше искрено покајување за неправдите, гревовите, криминалот и корупцијата на партискиот врв направени во 11 годишниот режим на Груевски „Сакам јасно и недвосмилено д…

Нова влада

Петар Поп-Арсов - Република

Патриотизмот на дваесет и првиот век

Петар Поп Арсов Се наоѓаме во исклучително интересен пост-изборен период. Ништо помалку интересен од оној пред изборите, кој како сапунска опера се развлекуваше уште од почетокот на оваа чудна и тешка 2020 година. Сведоци сме на бавно конституирање н…